Receptek

Itt találhatóak a plutyka receptek.

 

 
  • előkészület:
  • főzés:

 

  • Hozzávalók 6 főre:1fej kelkáposzta,1 kg burgonya,5-6 szál virsli,1 csík szalonna,2 gerezd fokhagyma,1 pohár tejszín,só,bors,pirospaprika,ételízesítő,majoranna
Elkészítés:
  1. A burgonyát megmosuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, újabb öblítés után fűszeres hideg vízbe főni tesszük.
  2. Egy másik edénybe a szalonnát apró kockákra vágva megpirítjuk, amit  kiszedünk, de később visszakerül az ételbe.
  3. A káposztát megmossuk, kettévágjuk, a hibás leveleket, torzsát eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk. A szalonna zsírjában az apróra vágott fokhagymát dinszteljük keveset, majd ízlés szerinti fűszerezés után fedő alatt puhára pároljuk a káposztát is.
  4. A burgonya már kész kell legyen, hozzáadjuk a káposztához, a karikázott virslit és a pirított szalonnát is úgyszintén. Fedő alatt néhány percig tovább pároljuk.
  5. Ha szükség, lehet tejfölös, lisztes eresztéket tenni hozzá (nekem elég szaftos, krémes lett, így csak a tejszínt adtam hozzá tálaláskor).