Receptek
Itt találhatóak a plutyka receptek.
- előkészület:
- főzés:
- Hozzávalók 6 főre:1fej kelkáposzta,1 kg burgonya,5-6 szál virsli,1 csík szalonna,2 gerezd fokhagyma,1 pohár tejszín,só,bors,pirospaprika,ételízesítő,majoranna
Elkészítés:
- A burgonyát megmosuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, újabb öblítés után fűszeres hideg vízbe főni tesszük.
- Egy másik edénybe a szalonnát apró kockákra vágva megpirítjuk, amit kiszedünk, de később visszakerül az ételbe.
- A káposztát megmossuk, kettévágjuk, a hibás leveleket, torzsát eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk. A szalonna zsírjában az apróra vágott fokhagymát dinszteljük keveset, majd ízlés szerinti fűszerezés után fedő alatt puhára pároljuk a káposztát is.
- A burgonya már kész kell legyen, hozzáadjuk a káposztához, a karikázott virslit és a pirított szalonnát is úgyszintén. Fedő alatt néhány percig tovább pároljuk.
- Ha szükség, lehet tejfölös, lisztes eresztéket tenni hozzá (nekem elég szaftos, krémes lett, így csak a tejszínt adtam hozzá tálaláskor).